Studiested

Tips: Søk etter spesifikke ord eller setninger på denne siden ved å trykke Ctrl + F (cmd + F på Mac).

Denne fanen er kun tilgjengelig for administratorer. Her kan du administrere studiestedets koordinater, sette verdier på de ulike innstillingene, som antall minutter innsjekkingsvinduet skal være åpent, m.m.

Her kan du:

  • Sette navnet på studiested/campus/by.

  • Få lastet opp studiestedets fraværsreglement i word eller lenke til webside. (kontakt support@noticeofattendance.com)

  • Sette begrensning på hvor langt tilbake en foreleser kan korrigere fravær.

  • Tillate om en foreleser kan få slette timeplanforekomster på forelesningene sine.

  • Sette koordinater til studiestedet for gps innsjekk. Alternativt kan vi overstyre dette vha polygoner eller geo-fencing rundt bygg på campus, for høyere nøyaktighet. Aktiveres av NOAs ansatte.

  • Sette radius for innsjekking ut fra gps koordinater (0.1 er 100 meter)

  • Sette minutter på total innsjekkingstid. Kan også settes på emne og forelesning. 

  • Sette minutter på innsjekkingstid før timen starter (inkluderes i totaltiden)

  • Sette om man ønsker bolk innsjekk eller innsjekk for hver time (multicheckin), dvs sjekke inn på alle timene i en økt med ett klikk, eller for en og en time.

  • Bolk innsjekk, split antall minutter, betyr at dersom man har en lang økt før lunsj og en lang økt etter lunsj, kan man sette f.eks 29 minutter for at appen skal forstå at det er et avbrekk, og dermed få en innsjekk før lunsj og en ny innsjekk etter lunsj. Ellers vil alle timene i et emne bli sjekket inn på for hele dagen dersom “bolk innsjekk” er haket av. Det må legges inn 2 timeplanbookinger i TP og TE/Canvas for å skille mellom bolkene.

  • Sette om man vil gi studentene mulighet til å sjekke ut dersom de må gå før timen(e) er ferdig. 

  • Sette hvor mange minutter som kan gjenstå av en time for å få godkjent oppmøtet ved tidlig utsjekk.

  • Sette hvorvidt studentene skal se totalt antall timeplan forekomster og dermed få status på progresjon og % oppmøte i appen dersom man møter på alle gjenstående timer. Svært viktig at alle timer da er riktig registrert fra første dag i NOA. 

  • Aktivere gruppesynkronisering som standard verdi for alle emner ved studiestedet.

Ved å gå inn på et av studiestedene og velge Endre, får du opp dette bildet, hvor du kan sette ønskede innstillinger av punktene over. Dere bør bli enige om hvem av administratorene som styrer dette.

Splitt bolk til enkelttimer
NOA har integrasjoner med TP og Canvas, hvor vi henter ut timeplaner. Timene kommer over til NOA som en samlet bolk, og vektes likt, uavhengig av om bolken varer i 2 eller 6 timer. For å oppnå en mer finmasket og rettferdig statistikk, kan NOA splitte opp disse bolkene til enkelttimer.

En timeplanbooking fra 09.15-15.00 som vises som en knapp før splitting, blir da til 6 enkelttime-knapper etterpå. Studentene får da mer presis statistikk dersom de har vært borte noen av timene og de kan gis andleding til å sjekke ut dersom de må gå før timene er slutt.

Studiestedet bestemmer hvilken inndeling man ønsker å sette på timene, eksempelvis 45 minutter undervisning og 15 minutters pause, eller 50+10, eller 55+5, etc. Verdiene i splitterutinen settes i basen av NOA. Innstillingen bare synliggjøres på Studiested og kan ikke endres lokalt. 

Dersom man ønsker at studentene skal sjekke inn først til 3 timer og på nytt til de 3 siste timene av den 6 timer lange økta, så må pausen som skal kreve ny innsjekk være lengre enn friminuttene mellom enkelttimene. Du må se på 2 innstillinger for å fikse dette.

  1. I feltet under Bolk innsjekk står forklaringen; "Ny innsjekk når pause > (min)". Så hvis en pause er lenger enn antall minutter som står i dette feltet, vil appen kreve ny innsjekk for studentene. 

  2. Det må også legges inn 2 timeplanbookinger i TP/Canvas hvor antall minutter mellom bolkene samsvarer med verdien i punkt 1.

Eksempel; dersom splitterutinen deler bolkene inn i enkelttimer à 50+10 minutter, så må pausen mellom bookingene være 11 minutter eller mer. Om man da legger inn en booking fra 09.15-12.00 og 12.15-15.00, ser vi at det er 15 minutters pause mellom bolkene. Dette vil trigge krav til ny innsjekk. Lag eventuelt ny tallkode eller QR kode for neste bolk.

Om timene deles inn i 45+15 minutter, må pausen som krever ny innsjekk være 16 minutter eller mer.

Splitterutinen kjøres hver torsdag kveld for kommende uke, for at timeplandataen skal være så oppdatert som mulig fra kilden.

Utsjekk før timeslutt
Med denne aktivert, gis studentene mulighet til å sjekke ut av timen eller timene, dersom de går før timen eller økta er ferdig. Verdien som settes her, angir hvor mange minutter som kan gjenstå av en time, for at de skal få møtt eller ikke møtt til timen. Eksempel; om man setter 15 som verdi, så får de fravær om de går før det gjenstår 15 minutter og møtt dersom de går i løpet av de siste 15 minuttene.

Bolk innsjekk
Med denne aktivert, gis studentene mulighet til å sjekke inn til alle timene i emnet den dagen, og slipper å sjekke inn til hver enkelttime.

Behov for at studentene skal sjekke inn på nytt på dager med mange enkelttimer, for eksempel etter 3 av 6 timer? Da må pausen som krever ny innsjekk være lengre enn friminuttene som er satt i splitt av bolk til enkelttimer. Eksempel; om enkelttimene har 50 minutter undervisning og 10 minutter pauser, så må pausen det kreves ny innsjekk etter, være lenger enn 11 minutter. Det må også legges inn to bookinger i TP/TimeEdit, 9.15-12.00 og 12.15-15.00

Standard verdi for gruppesynkronisering = ved å hake av her, vil nye emner som opprettes ha gruppesynkronisering aktivert, slik at man slipper å hake av for dette for hvert enkelt emne separat. Eventuelle grupper i emnet vil da følge med over til NOA fra FS. Man kan deaktivere funksjonen per emne.

Vis totalt antall undervisninger til student = ved å hake av her, vil studenten se sin % oppmøte på alle planlagte timeplanforekomster for hele semesteret, ikke bare % for hittil avholdte timer. Dersom denne skal aktiveres, må studiestedet være svært nøye med informasjon ved endringer i timeplanene, da det kan få konsekvenser for en student som har gått ut fra en beregning som plutselig blir endret. Alle bolker må også være ferdig splittet for hele semesteret slik at antall enkelttimer er riktig og fullstendig fra start.

Previous
Previous

Hjem

Next
Next

Emner