Registrere / endre timeplanforekomster

Denne funksjonen er tilgjengelig via menyvalget forelesninger.

Skoler som har integrasjon med Superoffice/Seas får alle data hentet herfra, og man trenger ikke å gjøre manuelle operasjoner.

Dersom du legger inn avvikende timer på en klasse, vil dette bli borte ved neste synkronisering. Det kan omgås ved å gi kurset/emnet nytt navn, som ikke inngår i integrasjonen. Spør da administrator ved skolen om hjelp 😊 

Andre skoler kan registrere timer ved å klikke på Legg til når du står i Forelesninger. 

 

Plukk opp emnet du skal registrere timer på i første feltet. 

Du kan velge standard tidsslotter fra Timeplan nedtrekksmeny dersom dere har tidsbolker som er ofte brukt. Tidsslottene du finner her er registrert på Timeplan fanen som bare Administratorer har. Hvis du ikke finner det du trenger her, kan du plotte inn manuelt på fra og til dato, og start og sluttid for timen eller bolken. Merk at om du setter klokken 10-15 her, så vil det vise som 1 time for studenten og en knapp å registrere oppmøte på. Om enkelttimer skal vises, så må du registrere en og en time, men det er en rask måte å gjøre dette på. 

Gå nederst på siden og velg Avansert og Legg til flere timer. 

Om du vil legge til flere like lange timer etter hverandre, setter du inn antall minutter det skal være mellom timene i Legg til minutt og trykk Lagre for så mange timer du skal ha etter hverandre. 

Om du vil legge til flere dager etter hverandre, setter du bare 1 i Legg til dager, og trykker Lagre. Da vil timen gjenta seg i så mange dager etter hverandre som du ønsker. 

Om du vil registrere timer som skal gå fast hver uke kan du ta vekk krysset på Enkelttime for å få opp to kalendere. En for startdato og en for sluttdato. Velg mandag til mandag, tirsdag til tirsdag, og sett inn klokkeslettene og Lagre. Du får da opp ønsket antall uker etter hverandre. Du kan ikke velge startdato mandag og sluttdato fredag og få opp for alle ukedagene, det må være samme ukedag på denne funksjonaliteten. 

 

Under innsjekkingsinnstillinger kan du overstyre det som er satt som standard for studiestedet. 

Skolen har avklart med NOA hvor lenge innsjekkingsvinduet skal være åpent totalt, inkludert antall minutter det skal være lov å sjekke inn i appen før timen begynner. Men det er mulighet for foreleser eller administrator å tilpasse dette ned på emnenivå og ned på timenivå. Setter du for eksempel 20 minutter på totalt åpningsvindu og 5 minutter på Innsjekkingstid før timen, så vil det være mulig å sjekke inn 15 minutter inn i timen. Om studenten kommer etter dette, får han fravær for den timen men møtt til de neste (dersom det er en bolk) 

Her kan du også sette kryss hvis en time er obligatorisk. Studenten vil da få et ekstra varsel i appen. 

Du kan også sette tallkoden for innsjekk og hvorvidt det bare skal være tillatt med kode for innsjekk. (dvs ikke mulig å sjekke inn med bare gps koordinater på campus) 

Under Status, kan du sette Ikke avholdt dersom timen er avlyst på grunn av sykdom for eksempel. Eller Deaktivert dersom det var lagt inn ved en feil eller er avlyst av andre grunner, for eksempel ferie. Studentene får da ikke fravær for disse timene, og de vil  heller ikke få pushvarsel hvis ny status er satt før timene begynner. 

Bulk oppdatering kan du sette Deaktivert eller Ikke avhold for flere timer i slengen; for eksempel alle timer i løpet av en dag, uke eller lenger periode. Man kan også søke opp spesifikt emne. Det er det som er søkt opp og vises på skjermen som vil bli satt til ny status. (vis søk opp og scroll ned og velge ny status, Lagre)


Previous
Previous

Slik deaktiverer du timer

Next
Next

Slik fungerer bolk innsjekk